Am descoperit de ceva timp, pe la târgurile de la Muzeul Țăranului Român, tot felul de obiecte handmade realizate din hârtie prin metoda quilling: felicitări, tablouri, decorațiuni interioare sau chiar mărțișoare.
M-am mai interesat și am observat cu câtă atenție este realizată această formă de artă ce își are originile în Egiptul Antic. Mai mult, am aflat că, în timpul Renașterii, călugării și călugărițele din Franța și Italia foloseau această tehnică pentru decorarea cărților și obiectelor religioase, transformându-le în adevărate obiecte de artă. Prin secolul al XVIII-lea, în Europa, tehnica quilling a fost una dintre principalele preocupări ale doamnelor din înalta societate, devenind și una dintre disciplinele artistice, studiate în școlile vremii. Prin această artă ele își puteau confecționa rame foto, suporturi de lumânări, cutii de bijuterii, felicitări și multe alte lucruri deosebite.
Toate ca toate, dar trebuie să vă spun că nu m-am gândit că se pot realiza și bijuterii din quilling până nu le-am descoperit pe cele de la Velbi. De ceva timp încoace se poartă colierele tip statement și nu am putut să nu remarc varietatea modelor de pe piață, marea majoritate realizate din metal greoi sau plastic. Eu aleg variantele mai naturale, tradiționale, și am descoperit la Velbi bijuterii handmade pline de culoare din care puteți alege sau comanda o combinație pe bunul plac.
Eu am primit de curând un colier pe cât de negru pe atât de elegant și m-am și gândit deja la câteva combinații care sper să vă placă. Nota bene: obiecte vestimentare de la TinaR și cărți de pe elefant.ro.
Iată, mai jos, câteva dintre modele prezentate pe site-ul Velbi și pe pagina lor de Facebook. Apropo, v-ați dori un concurs în care să ofer drept premii bijuterii precum acestea?